ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
04-07-2017
A quina empresa no li interessa la independència de Catalunya?
Jaume Roures | Foto: LaSexta
A Mediapro i al conglomerat de societats que controlen els empresaris Jaume Roures i Tatxo Benet. El passat mes de juny, aquesta companyia catalana va guanyar la subhasta organitzada per la UEFA per la venda dels drets audiovisuals de la Champions League i de l’Europa League pel territori espanyol durant el període 2018-21, en la qual va comprometre un pagament rècord de 1.100 milions d’euros. Com és obvi, si Catalunya proclamés la seva independència el pròxim mes d’octubre, tal com propugna el president Carles Puigdemont, el pla de negoci de Mediapro per rendibilitzar aquesta inversió de 1.100 milions d’euros resultaria inviable, ja que està projectat sobre el conjunt del territori espanyol, Catalunya inclosa.

A més, l’any 2015, Mediapro també va adquirir la major part dels drets d’emissió de la Lliga espanyola de futbol fins a l’any 2019, pels quals va signar el pagament de 1.900 milions d’euros. La hipotètica secessió de Catalunya –que representa, aproximadament, el 20% del mercat espanyol- comportaria l’exclusió dels tres equips catalans de primera divisió i, en especial, pel que fa al Barça, això repercutiria de manera molt negativa en l’explotació d’aquests drets adquirits per Mediapro.

Des de fa mesos, el grup liderat per Jaume Roures i Tatxo Benet ha obert negociacions per a la seva venda i s’ha filtrat l’interès d’una empresa xinesa per quedar-se amb la majoria accionarial.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: