ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
21-06-2017
Quin periodista fa de Santi Vidal?
| Foto: Ateney Barcelonès
L’exsecretari de Comunicació de la Generalitat durant la presidència d’Artur Mas, el periodista tarragoní Josep Martí Blanch, ha publicat un article a El Periódico (21-6) on, igual com va fer l’exjutge i exsenador Santi Vidal, es dedica a difondre els plans més ocults que té entre mans la direcció del procés sobiranista, formada per polítics i membres de les organitzacions de la societat civil. Segons aquest periodista, que té informació de primera dels despatxos del Palau de la plaça de Sant Jaume, els impediments del Govern central per fer el referèndum de l’1 d’octubre, anunciat pel president Carles Puigdemont, serán aprofitats pel moviment independentista per organitzar una mobilització “revolucionària”.

Josep Martí Blanch, que és un professional pròxim a l’Opus Dei, format a la Universitat de Navarra, explica en el seu article -titulat “La tardor catalana”- que, als voltants de l’1 d’octubre, els 72 diputats independentistes es tancaran de manera indefinida al Parlament de Catalunya, on aprovaran la DUI (declaración unilateral d’independència), i que, en paral·lel, les “masses” ocuparan ininterrompudament el parc de la Ciutadella durant setmanes, si cal. L’objectiu d’aquesta acampada, segons l’articulista, seria fer una mobilització semblant a la de la plaça Tahrir del Caire, que va provocar la caiguda del president autòcrata Hosny Mubarak, durant la primavera àrab del 2011.

Amb la tancada dels diputats al Parlament, la DUI i l’ocupació del parc de la Ciutadella, el moviment independentista espera fer un xou que impacti els mitjans de comunicació internacionals. D’aquesta manera, explica Josep Martí Blanch, s’aconseguirà l’objectiu que el govern espanyol hagi d’acceptar i negociar les demandes secessionistes. La publicació d’aquest article a El Periódico ha suscitat molts comentaris hilarants dels lectors.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: