ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Jordi Oliveres 08-06-2017
Ferrovial es desmarca del finançament a CDC des del Palau
Assegura que els pagaments eren per complir amb els convenis de patrocini
Rafael del Pino (fill), president executiu de Ferrovial des del 2000 | Foto: Ferrovial
L'advocat de Ferrovial al judici per l'espoli del Palau de la Música, Cristóbal Martell, ha desmarcat la constructora del finançament irregular a Convergència a través del Palau i ha assegurat que els pagaments que feia Ferrovial eren per complir amb els convenis de patrocini. Si després aquests diners es destinaven a Convergència "seria una qüestió" de Fèlix Millet, de la qual, segons ha defensat, Ferrovial no en tindria constància.

No obstant això, el lletrat ha reconegut que si els fets haguessin succeït després de la reforma del Codi Penal del 2015 (que sí que reconeix el delicte de finançament irregular dels partits), l'empresa constructora hauria pogut ser inculpada per aquest fet.

Ha desvinculat, d'altra banda, l'obra pública executada per Ferrovial a Catalunya amb els pagaments a Convergència a través del Palau de la Música, tal com sosté la tesi del fiscal i tal com han declarat en el judici Millet i els seus col·laboradors Jordi i Gemma Montull.

Ha recordat, a més, que el patrocini de Ferrovial va començar el 1992 amb Rafael del Pino i Millet. En un moment del seu informe, Martell ha deixat caure que potser va ser Millet qui es va dirigir a CDC, o bé va ser al revés, però que Ferrovial no va tenir res a veure.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: