ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
12-06-2017
A Catalunya, hi ha 1.150.000 federalistes
Els independentistes estan preocupats –lògicament- perquè en una votació neta i seriosa sobre què prefereixen els catalans pel que fa a la relació amb Espanya tenen les de perdre. Els sondejos i enquestes sempre els deixen, des de fa temps, per sota dels no independentistes. Per això, Òmnium Cultural va posar en marxa la barroera campanya de "Lluites compartides" per apropiar-se de les mobilitzacions dels treballadors i treballadores sota el franquisme a les quals no hi va participar mai aquesta associació. Per això, Jordi Cuixart, el seu president, va intentar apropiar-se de Federico García Lorca en una desafortunada intervenció a l’acte de diumenge passat a les fonts de Montjüic. I per això, Vilaweb calculava fa uns dies que una bona part dels catalans federalistes acabaria votant SÍ a la independència cas de celebrar-se aquesta consulta.

Segons aquests càlculs, 286.000 federalistes catalans optarien per la independència posats entre l’espasa i la paret d’optar entre un SÍ i un NO. A més, 149.000 tindrien els seus dubtes. I, finalment, uns 715.000 votarien NO. Total, que a Catalunya hi ha 1.150.000 federalistes.

Si un digital concertat per la Generalitat i defensor a mort de la independència de Catalunya reconeix que hi ha 1.150.000 federalistes, és de suposar que la musiqueta aquella de que no n’hi ha la deixarem d’escoltar aviat.

L’1 d’octubre no es farà cap referèndum. Ho sap tothom. Fins i tot els qui el van anunciar el passat 9 de juny. Algun dia se’n farà algun de seriós. Segurament aleshores ni Carles Puigdemont serà president de la Generalitat ni Vicent Sanchis serà director de TV3.

Què faran en aquest referèndum els federalistes? És possible que decantin les seves opcions en les proporcions que recull l’article de Seda Hakobyan i Alexandre Solano a Vilaweb. El que és segur és que, sigui quin sigui el resultat, el més d’un milió de federalistes catalans no deixaran de ser-ho. El futur fraternal està del seu costat.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: