ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 21-04-2017
Rebel·lió a les urgències de l’Hospital de Blanes
Els mossos hi van haver d’intervenir diumenge passat

La indignació d’un grup de pacients que esperaven diumenge passat atenció mèdica a les urgències de l’Hospital de Blanes va desembocar en la irrupció d’alguns d'ells en zona mèdica restringida i va acabar amb la intervenció d’agents dels Mossos d’Esquadra, revela el Diari de Girona.

Segons explica Michael Villanueva, una de les persones afectades, “la meva parella va haver d'esperar més de quatre hores tirada en un banc de fusta per poder ser atesa, mentre anaven entrant joves esportistes que eren col·locats en lliteres i passaven abans”. “Era un caos absolut i la situació era realment deplorable”, perquè durant aquestes hores només haurien estat ateses “dues o tres persones, a part dels esportistes”.


“La gent es va començar a posar nerviosa, i amb el pas de les hores, un grup de persones es va acabar revoltant i van entrar dins les urgències exigint parlar amb un responsable del centre”, afirma l’afectat. És en aquest moment quan l'Hospital Comarcal va avisar als Mossos d'Esquadra perquè intervinguessin. Quan van arribar, explica Villanueva, “van venir i ens van dir que dins el centre no podíem fer fotos ni gravacions sobre el que estava passant”.


Segons l’afectat, aquest incident es va produir en ajuntar-se “la mala gestió del centre amb l'agressivitat del personal”. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), però, ha afirmat que només va haver-hi una “mica d'altercat”, i ha negat que s'atenguessin primer els pacients estrangers o els esportistes. A tot això, el grup municipal A Lloret Sí, Es Pot, a través de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), portarà aquest incident al Parlament per exigir una explicació per part de l'hospital de Blanes i per reclamar una reunió amb la direcció del centre.

Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: