ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
16-04-2017
Quin membre de la Fundació del Barça ha estat imputat?
Ramon Cierco, fundador de la BPA.
En el marc de la “guerra civil” que es viu a Andorra després de la nacionalització de la Banca Privada d’Andorra (BPA), la batlle (jutgessa) Canòlic Mingorance ha decidit imputar Ramon Cierco en una de les peces del voluminós sumari que instrueix. Ramon Cierco, juntament amb el seu germà Higini, van ser els fundadors i eren els màxims accionistes de la BPA fins que va ser expropiada pel govern del Coprincipat, ara fa dos anys.

Fins ara, els germans Higini i Ramon Cierco només figuraven en el sumari com a testimonis. Però la batlle Canòlic Mingorance ha fet un salt qualitatiu en passar Ramon Cierco de la condició de testimoni a la d’imputat. El motiu formal és que Ramon Cierco formava part del comitè executiu del banc, juntament amb el seu germà Higini i l’exconseller delegat, Joan Pau Miquel, sobre qui es concentraven, fins ara, el gruix de les acusacions judicials. Seguint aquesta mateixa lògica, és previsible que Higini Cierco també sigui imputat pròximament.


Els germans Cierco es consideren víctimes d’una persecució desproporcionada per part de les autoritats polítiques i judicials andorranes, ja que les suposades activitats il·lícites que s’imputen a la BPA també les feien la resta de bancs del país pirinenc. Es dona la circumstància que Ramon Cierco figura com a vicepresident cinquè de la Fundació del FC Barcelona, que se suposa que haurà d’adoptar alguna mesura després de la seva imputació judicial.

Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: