ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 21-04-2017
El Govern esgrimeix l'afusellament de Companys contra l'Estat
L'inclou, juntament amb la condemna a Artur Mas, en la llista d'exemples de "manca de respecte democràtic" a Catalunya
| Foto: Govern de la Generalitat
L'escenificació d'unitat del Govern de la Generalitat per passar pàgina de l'afer Bonvehí ha girat al voltant de la signatura, per part de tots els consellers i alts càrrecs, d'un manifest de valor simbòlic, però no jurídic, titulat "Compromís del Govern de la Generalitat amb el referèndum".

El text, presentat al Pati dels Tarongers aquest divendres, exposa una llista de fets històrics en els quals els signants denuncien que "les autoritats catalanes han acabat represaliades per part del Govern espanyol".

Tot i concloure en l'actual oposició del Govern espanyol per la via judicial a la celebració del referèndum que vol la majoria del Parlament de Catalunya, el manifest inclou en la llista de casos l'assassinat del president Lluís Companys "com a paradigma de fins on ha estat disposat a arribar el poder estatal per aturar la nostra voluntat" i, seguidament, apunta com a "exemples més recents d'aquesta manca de respecte democràtic", la tisorada del Tribunal Constitucional a l'Estatut i les sentències condemnatòries contra l'expresident Artur Mas i els membres seu govern Francesc Homs, Joana Ortega i Irene Rigau, per la celebració de la consulta del 9N.

"Tots i cadascun dels membres d'aquest Govern ens fem responsables d'aquesta tasca, ens comprometem a dur-la a terme i a aplicar-ne els resultats", han expressat pel que fa a "l'exercici pràctic d'un dret inalienable: el dret a l'autodeterminació".
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: