ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 21-04-2017
Colau cerca consensos per rescindir el contracte de Glòries
Jornada clau dilluns: es reuneixen la comissió d'Urbanisme i el consell d'administració de Bimsa
El Govern municipal d'Ada Colau pretén rescindir el contracte de les obres de túnel de les Glòries, que va obtenir la UTE de Rogasa, Comsa, Copisa i Bernito Arnó el 2015, i tornar a licitar-lo. Abans, això sí, vol rebre el màxim suport de l'oposició i dels veïns per efectuar una maniobra que comportarà aturar les obres, completades en un 40%, durant un any, un retard que se sumaria als 18 mesos de demora que ja s'arrosseguen. Amb el consens com a objectiu, ha convocat una reunió extraordinària de la comissió d'Urbanisme.

Una auditoria encarregada per l'Ajuntament de Barcelona va detectar deficiències en el projecte i un sobrecost del 20% en unes obres que, a sobre, estan sota la lupa del cas del 3%, centrat en el finançament irregular de Convergència. Un posterior informe ha assenyalat l'existència d'un retard acumulat imputable a les empreses que no es pot recuperar.

La tinent d'alcalde d'Urbanisme, Janet Sanz, ha presentat aquest dijous les conclusions de l'informe tot defensant com a millor opció rescindir i tornar a adjudicar davant la impossibilitat que l'UTE compleixi l'actual contracte, en comptes d'imposar una multa de 12 milions d'euros a les empreses i exigir-les una modificació del projecte, argumentant que aquesta darrera opció tampoc ajuda a guanyar temps.

La decisió definitiva sobre la rescissió s'adoptarà en la reunió del consell d'administració de l'empresa pública Bimsa, que té lloc també dilluns vinent.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: