ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
08-03-2017
Què uneix Jaume Roures amb Donald Trump?
Jaume Roures. | Foto: ESADE
Els socis d’Imagina (Jaume Roures, Tatxo Benet, Juan Abelló i la cadena mexicana Televisa) estan negociant la venda de la majoria del capital d’aquesta empresa al magnat rus Mikhail Fridman, que forma part del cercle de plutòcrates de màxima confiança del president rus Vladimir Putin, segons informa el diari El Confidencial. Imagina explota una part dels drets de la Lliga espanyola de futbol i de la Champions League. El preu d’aquesta operació rondaria els 1.500 milions d’euros.

Mikhail Fridman es troba en l’epicentre de dos escàndols: d’un cantó, la seva implicació en l’espionatge dels correus electrònics de Hillary Clinton per afavorir els interessos electorals de Donald Trump, que manté una estreta relació amb Vladimir Putin; de l’altre, el saqueig de la companyia Zed+, fundada per la família barcelonina Pérez Dolcet, per beneficiar els negocis del fill del ministre rus de l’Interior, Vladimir Kolokoltsev. L’home de confiança de Mikhail Fridman a Zed+, l’holandès Peter Wakkie, va ser detingut per la policia espanyola el passat 16 de gener a l’aeroport de Barajas.

A Jaume Roures li agrada jugar amb foc. A finals de l’any 2015, la filial del seu grup a Miami, Media World, va ser escorcollada per l’FBI per la seva relació amb l’escàndol de corrupció de la FIFA i el mateix va passar l’any passat a les oficines centrals de Mediapro a la Diagonal de Barcelona. Les actuals negociacions per vendre la majoria d’Imagina al magnat rus Mikhail Fridman no contribueixen, precisament, a reforçar el perfil esquerranós d’aquest antic treballador de TV3 convertit en multimilionari: què fa aliant-se amb el plutòcrata que ha fet la feina bruta per la victòria de Donald Trump?
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: