ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
21-02-2017
Què sobta de l’última entrevista de Juan Luis Cebrián?
| Foto: LaSexta
Al president executiu del grup Prisa (El País, Cadena SER…) li han publicat una llarga entrevista al diari El Mundo (20-2) que ha merescut un titular a la portada del diari de la competència. Tenint en compte la històrica enemistat que hi ha entre les dues capçaleres de la premsa madrilenya –en el passat, s’han barallat als jutjats i s’han dit de tot-, és sorprenent la generositat d’El Mundo, diari que actualment és propietat de l’empresari italià Urbano Cairo, amb el seu arxienemic, a qui ajuden en la promoció del seu llibre de memòries Primera página.

Aquest favor del diari El Mundo a Juan Luis Cebrián s’emmarca en els intensos rumors que, des de fa mesos, hi ha a Madrid sobre una pròxima fusió dels dos grups periodístics, que han fet traumàtiques retallades de plantilles i passen per gravíssims problemes econòmics derivats del seu enorme endeutament. En els últims anys, la tirada d’ambdós diaris ha patit una forta davallada de més del 50% i, en l’actualitat, El País acredita una difusió de 184.710 exemplars, mentre que la d’El Mundo és de 101.967.

En aquesta entrevista, a Juan Luis Cebrián li surt la vena autoritària espanyolista i es mostra partidari de la intervenció de la Generalitat, amb l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, si el president Carles Puigdemont persevera en la seva aposta independentista. També es pregunta: “Si el gendre del rei pot anar a la presó, per què no Artur Mas?”, equiparant sense cap mena de rigor intel·lectual un cas de corrupció amb la consulta del 9-N. Patètic.

També explica que, anys enrere, es va reunir amb una alta representació política enviada per Jordi Pujol a Madrid i, juntament amb Jesús Polanco, van pactar la censura de determinades informacions periodístiques sobre el cas Banca Catalana. Increïble.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: