ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 16-02-2017
Endesa s’inculpa de l'incendi forestal del 2009 en que va morir un home
L’empresa pagarà 4 ME als perjudicats, i els tres directius responsables hauran de pagar una multa de 900 euros
Endesa ha acceptat pagar una indemnització de tres milions d'euros a la setantena de perjudicats, 65 particulars i 5 ajuntaments, per l'incendi que va cremar l'any 2009 més de 5.000 hectàrees de conreus i massa forestal a les comarques de l'Urgell, la Segarra i la Noguera, i en el que va morir un veí de Guissona. A més, la multinacional elèctrica pagarà un milió més a la Generalitat en concepte de despeses d'extinció i danys mediambientals.

Els tres responsables de la companyia en el moment de l'incendi; el cap de zona, el cap de manteniment i el cap de control, han estat citats a declarar aquest dijous, 16 de febrer, al jutjat penal 2 de Lleida, encausats per un delicte d'incendi per imprudència greu. Els tres han reconegut els fets, i han acceptat una multa de sis mesos, en la que hauran de pagar cinc euros diaris com a autors d'un delicte d'incendi per imprudència, de manera que cada un acabi pagant 900 euros.

Manel Busquets, advocat dels particulars, s'ha mostrat "satisfet" amb el resultat, perquè implica el reconeixement de la culpa per part d'Endesa. De fet, l'incendi va ser originat per la caiguda d'un pal elèctric instal·lat l'any 1937, tal com s'explica en l'informe que van elaborar els Agents Rurals, en el qual s'exposen proves clau per determinar com es va originar el foc. En aquest sentit, Busquets ha volgut destacar la "bona feina" dels agents.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: