ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 03-01-2017
Un nebot de Cotino, detingut a Andorra per blanqueig
Va quedar en llibertat després de comparèixer davant el jutge i té els comptes andorrans bloquejats
Juan Cotino | Foto: Juan Cotino/Youtube
L'empresari Francisco Cotino, nebot de l'expresident de les Corts Valencianes Juan Cotino, va ser detingut a Escaldes-Engordany (Andorra) el passat 30 de desembre perquè se'l considera presumpte autor d'un delicte de blanqueig de capitals, informen Andorra Difusió i el Diari d'Andorra.

La detenció està relacionada, expliquen aquests mitjans, amb una comissió rogatòria remesa en el marc d'una causa judicialitzada. Francisco Cotino va passar de seguida a disposició judicial i va marxar d'Andorra quan el van deixar en llibertat. Abans van bloquejar-li els comptes que té al Principat, els fons dels quals es creu que poden tenir un origen il·lícit.

No és l´únic membre de la família de Juan Cotino amb afers als tribunals. Un altre nebot seu, Vicente Cotino, va ser imputat en el cas Brugal, amb epicentre al PP d'Alacant, en el sumari del qual s'inclouen gravacions de converses amb el seu soci, Enrique Ortiz, sobre el seu oncle i l'expresident valencià Francisco Camps. Els Cotino es troben en el punt de mira per les suposades irregularitats comeses a favor dels negocis familiars.

Pel que fa a Juan Cotino, que també va ser vicepresident i conseller de la Generalitat valenciana, a més de director general de la Policia (1996-2002) i delegat del Govern espanyol a la Comunitat Valenciana, està imputat en el cas Gürtel, per l'organització de la visita del papa Benet XVI a València l'any 2006, i en el cas Brugal.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: