ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 04-01-2017
La UDEF destapa els aliats del Júnior al PP
Un soci de Jordi Pujol Ferrusola exercia les suposades pressions a la Moncloa per obtenir finançament
Un informe de la UDEF assenyala les persones que, des del Govern de José María Aznar o el seu entorn, van facilitar negocis de Jordi Pujol Ferrusola, revela El Mundo. Segons aquesta informació, el primogènit de l'expresident de la Generalitat va rebre finançament públic gràcies a les pressions que va exercir sobre la Moncloa el seu soci José Herrero de Egaña López del Hierro, nebot del marit de l'actual ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal.

José Herrero de Egaña i Jordi Pujol Ferrusola compartien interessos a la societat Ibadesa, que segons la UDEF és el nucli d'una trama emprada amb "finalitats criminals" i va rebre el suport d'organismes públics espanyols per iniciar projectes al Gabon i al Marroc.

L'informe implica amb aquesta obtenció de fons públics Juan Costa, ministre de Ciència i Tecnologia entre el 2003 i el 2004, i José Manuel Fernández Norniella, exsecretari d'Estat de Comerç. Així mateix, destaca que Jordi Puig, germà de l'exconseller Felip Puig, participava en les empreses regades.

La UDEF indica que es van concedir "crèdits previs per finançar projectes" i detecta "una connexió directa i evident" entre les comissions obtingudes per Jordi Pujol Ferrusola i fons facilitats per Espanya per finançar alguns dels seus projectes a l'estranger.

A més, descriu que es van repartir comissions mitjançant "relacions triangulars" entre diverses societats mercantils, entre les quals Iniciatives, Marketing i Inversions i Ascot Inversions, que es creu que van servir perquè Jordi Pujol Ferrusola i Jordi Puig Godés, respectivament, es lucressin personalment.

D'altra banda, els investigadors policials destaquen en el seu informe, com a fet cridaner, que grans companyies internacionals recorreguessin als serveis de Jordi Pujol Ferrusola i Jordi Puig, tot i que no tenen "la formació necessària en matèria d'enginyeria i arquitectura civil de cap mena". Conclouen, segons recull també El Mundo, que la xarxa societària vinculada al primogènit dels Pujol va servir per efectuar "actes de corrupció en el comerç internacional per assolir finalitats societàries".
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: