ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
redacció 04-01-2017
Els fanalets estelats divideixen l'independentisme
L'ANC i Òmnium asseguren que "no hi ha cap intent de manipular" la cavalcada de Reis
| Foto: assemblea.cat

Diferents veus autoritzades de l'àmbit independentista català han mostrat el seu rebuig, o si més no, la seva disconformitat amb la crida feta des de l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i Òmnium Cultural a què els nens i nenes rebin els Reis Mags en la cavalcada de Vic, que retransmetrà TV3, amb fanalets amb estelades.

El diputat d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha afirmat que l'ús de fanalets amb l'estelada és una idea que "no m'agrada, em grinyola, jo no ho faria". En declaracions a Telecinco, Rufián ha aprofitat per afegir que tampoc li agrada l'exhibició de símbols espanyols en les processons de Setmana Santa.

També el Govern de la Generalitat s'ha desvinculat de l'ús de fanalets amb estelades a la cavalcada de Reis de Vic. La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha afirmat que "el govern no hi té res a veure" en aquesta la proposta que ha sortit de les entitats independentistes, l'ANC i Òmnium, i que aquestes "fan el que estimen més oportú".

Des de l'ANC, el president de l'entitat, Jordi Sánchez, ha defensat la proposa dient que està dins de "la normalitat", una proposta que ha estat criticada des del PPC i C's que han coincidit a denunciar que es vol polititzar un acte destinat als més petits.

Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: