ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 12-12-2016
Comencen a detenir els imputats per la crema de fotos del rei
L'Audiència Nacional ordena els arrestos de tots cinc, que es van negar a declarar
Aitor Blanc, de SOM Gramenet. | Foto: @aitorblanc
Agents dels Mossos d'Esquadra han començat a detenir, per ordre de l'Audiència Nacional, els cinc independentistes imputats per la crema de fotos del rei d'Espanya, Felip VI, durant la darrera Diada de l'Onze de Setembre, que es van negar a declarar dimecres passat.

Segons les primeres informacions de l'entorn dels investigats, han estat detinguts Aitor Blanc, regidor a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet de la confluència Som Gramenet, i l'activista Jordi Almiñana. També s'han emès ordres d'arrest contra Ivan Altimira, assessor de la CUP al districte barceloní de Sant Andreu, Nora Miralles, membre de la llista cupaire per Barcelona a les eleccions del 27-S, i Roger Santacana, que va formar part de la llista de la formació anticapitalista a Manresa.

Tots cinc, investigats per injúries a la Corona, es van negar a comparèixer i, en canvi, van explicar la seva decisió als mitjans en un acte en el qual van mostrar una pancarta que incloïa una foto de Felip VI cremant, juntament amb el lema "Ni rei ni por. Desobeïm".

La regidora de la CUP a Barcelona, María José Lecha, ha retret als Mossos que estiguin executant les ordres d'arrest emeses per l'Audiència Nacional. La diputada de la mateixa formació Anna Gabriel, per la seva part, ha criticat a Twitter que es destinin "efectius a detenir les cinc de #NiReiNiPor", en comptes d'invertir-los en els combats contra el frau i la violència masclista.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: