ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 21-10-2016
Barcelona retira l'estàtua decapitada de Franco
La figura, enderrocada aquest dijous, no es tornarà a exhibir
L'Ajuntament de Barcelona ha retirat definitivament l'estàtua eqüestre del dictador Francisco Franco decapitat, després que aquest dijous a la nit fos enderrocada per tres joves. En aquell moment penjava de la figura, objecte de tota mena d'escarnis els darrers dies, una estelada amb els colors de l'arc de Sant Martí, els del moviment gai.

L'estàtua, que ocupava espai urbà en el marc de la mostra Franco, Victòria, República, Impunitat i Espai urbà al Born Centre Cultural i Memòria (BCCM), no es tornarà a exhibir. Aquesta matinada, efectius de l'Ajuntament han retirat les seves restes, que s's'han emportat amb l'ajuda de dos camions: un s'ha emportat el cavall i l'altre, Franco.

L'Ajuntament ha retirat, posteriorment, l'altra estàtua exposada a l'esplanada del Born. Es tracta de la "Victòria", obra de Frederic Marés, i que va estar instal·lada a la cruïlla del Passeig de Gràcia cantonada amb l'Avinguda Diagonal de la ciutat comtal, i que va ser retirada del carrer ara fa cinc anys.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: