ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 14-09-2016
Lluites intestines pel control territorial del PDC
L'antiga Convergència obre el termini per a presentar les candidatures per les primàries de final de mes

Pere Vila, candidat únic a liderar el PDC gironí.

El Partit Demòcrata Català (PDC) es prepara per a triar els nous dirigents territorials, en una pugna que traurà a la llum les rivalitats entre els diferents sectors de l'antiga Convergència. El PDC ha obert el termini per a la presentació de candidatures als seus càrrecs territorials. S'han d'escollir 55 comitès comarcals o de districte, i 9 comitès de regió o vegueries. El termini per presentar candidatures es tancarà el pròxim dia 20 de setembre, i del 22 al 29 de setembre es farà les campanyes electorals de les eleccions territorials a totes les comarques catalanes.  

Les eleccions es faran els pròxims dies 30 de setembre i 1 d'octubre. També està previst que en aquestes dates es faci l'elecció del càrrec de defensor de les persones associades (militants), a la que s'hi presentarà de nou Iolanda Aguilar Juncosa i Iolanda Garcia, que ja van obtenir els millors resultats a les eleccions de dirigents del juliol, malgrat no arribar al 50% dels vots.

Les eleccions a càrrecs territorials de PDC han destapat els enfrontaments interns del partit al territori. A Girona, hi havia previst un duel entre Pere Vila, president de la Diputació de Girona i darrer president local de CDC, i Jaume Busquets, alcalde de Sant Martí de Llémena i president del Consell Comarcal del Gironès.

Finalment, Busquets ha retirat la seva candidatura, per no forçar les primàries, ja que segons ha dit "em diuen que el partit està dèbil i que no és el moment de provocar divisions sinó d'anar units". Busquets ha dit que no comparteix les formes de fer de Vila, i critica que el partit "tingui por de votar", ja que considera que "fer primàries no vol dir que hi hagi divisió". Sense la candidatura de Busquets, a hores d'ara no caldria fer primàries per a escollir el nou líder del PDC a les comarques gironines.

A Lleida, sí que de moment es manté la disputa entre dos candidats per dirigir els destins del PDC a les comarques de Ponent. A hores d'ara, el president de la Diputació de Lleida i alcalde de Fondarella, Joan Reñé, i la diputada al Parlament, Violant Cervera, tenen previst presentar-se a les primàries del partit. Cervera comptarà com número dos de la llista amb l'alcalde d'Albesa i diputat al Parlament, Antoni Balasch. El candidat sortint d'aquestes primàries, rellevarà a la direcció de l'antiga Convergència, a les terres de Lleida, al fins ara president territorial Ramon Farré.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: