ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 12-09-2016
La CUP replica a Puigdemont l'endemà de la Diada
La formació anticapitalista assegura que "s'ha de convocar el referèndum sense tenir en compte l'Estat"
La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya.
L'endemà de la Diada, la presidenta del grup parlamentari de la CUP a la cambra catalana, Mireia Boya, ha respòs a les declaracions del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va afirmar ahir que la consulta només se celebrarà si és "vinculant i factible". La diputada anticapitalista, en una entrevista a TV3, ha assegurat que "la factibilitat de la consulta és una qüestió de voluntat política", i que "aquesta factibilitat passa només per convocar el referèndum unilateralment, sense tenir en compte el que diu l'Estat", que resulta força previsible, assegura.

Boya ha explicat que "la factibilitat depèn del grau de desobediència i de com es faci" el referèndum, tot i això, ja ha advertit que només es podrà fer realitat si es "desobeeix" la legalitat estatal i es fa cas "en algun moment" de la legalitat catalana. La diputada anticapitalista ha afirmat que aquesta desobediència "està en el cor de la convocatòria" de la consulta, i considera el referèndum unilateral d'independència (RUI) com una "qüestió de sentit comú" i no com "una exigència de la CUP a ningú".


D'altra banda, el ministre de Justícia en funcions, Rafael Catalá, també ha replicat les declaracions del president de la Generalitat. Catalá ha assegurat que "a Catalunya es compleixen les sentències i les lleis", ja que és "una comunitat autònoma més, on les lleis estan vigents". Per aquest motiu, el ministre ha advertit a Puigdemont que el referèndum independentista, sigui pactat o no, és il·legal i que, per tant, caurà "tot el pes de la llei" sobre qui cometi qualsevol irregularitat al respecte. "Els responsables polítics han d'acatar les lleis", i quan no ho fan, "han d'assumir les conseqüències", ha assegurat el ministre Catalá.

Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: