ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
redacció 14-09-2016
Operació anticorrupció dels Mossos a Creixell
L'alcalde i sis persones més relacionades amb el consistori estan imputats
Jordi Llopart, alcalde de Creixell
Els Mossos d'Esquadra han entrat aquest dimecres a l'ajuntament de Creixell, al Tarragonès, en el marc d'una operació anticorrupció. L'alcalde del municipi, Jordi Llopart (CiU) i sis persones més estan sent investigats per la seva presumpta implicació en l'alteració d'un concurs públic d'una llar d'infants, l'any 2012. Els Mossos imputen a Llopart la possible comissió de fins a sis delictes, com ara prevaricació, tràfic d'influències, malversació de fons públics i infidelitat en la custòdia de documents públics, entre altres.

Els Mossos també imputen diversos delictes contra l'administració pública a dos regidors, els responsables d'Ensenyament i d'Hisenda d'aquell moment, perquè van formar part de la mesa de contractació de l'equipament municipal. La policia investiga, a més, l'arquitecte municipal, el secretari municipal, l'actual gerent de l'escola bressol L'Estel de Mar i una docent, tots per delictes contra l'administració pública.

Entre els investigats també hi ha la regidora republicana del municipi i alcaldable Beatriz Bravo, que fins fa poc formava part del govern de Creixell, ja que a l'octubre del 2015 es va trencar el pacte de govern entre l'antiga CiU i la FIC. La regidora republicana estaria relacionada amb l'empresa adjudicatària quan el consistori va fer el concurs públic de la llar d'infants.

L'empresa que va guanyar el concurs, Privilege Class 1909, continua gestionant l L'Estel de Mar, tot i tenir menys experiència que les seves rivals al concurs. Ara, fins i tot l'alcalde Llopart ha posat en dubte la gestió per part d'aquesta empresa. Ha arribat a plantejar, de fet, un possible tancament del centre educatiu.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: