ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 12-09-2016
Jornada clau en la guerra d'Esfosa contra la COS
Mobilitzacions a les portes de l'escorxador contra l'intent de revocar el comitè d'empresa
Una concentració ha començat a les 7 h i l'altra comença a les 19 h. | Foto: COS
Aquest dilluns és un dia clau en la guerra que manté l'escorxador vigatà Esfosa amb el seu comitè d'empresa. Amb la intenció de revocar-lo, la cúpula de l'escorxador ha convocat una votació que té lloc aquest dilluns, fet contra el qual s'han organitzat dues concentracions: els sindicalistes acusen l'empresa d'atacar la seva llibertat sindical.

La decisió sobre la continuïtat de l'actual comitè, de la qual pot resultar la convocatòria d'eleccions, és el darrer episodi d'un pols que es manté des de fa mesos, i que és particularment calent arran de les dues jornades de vaga d'enguany amb què es van denunciar condicions laborals d'extrema precarietat.

Segons un àudio revelat per la Directa aquest agost, a més, la cúpula d'Esfosa va coaccionar els representants dels treballadors per fer fora la COS, sindicat majoritari del comitè amb sis dels vuit integrants. A la gravació, lliurada al jutjat amb la denúncia contra els principals accionistes per vulneració de drets sindicals, predomina la veu del més important, Josep Ramisa, i s'escolta com adverteixen que si la COS es manté al comitè, duran Esfosa a un ERO, al concurs de creditors i, potser, a la fallida.

Abans, la presidenta del comitè i sindicalista de la COS, Montse Castañé, havia denunciat represàlies contra els treballadors i els seus representants en forma d'ERO i de suspensió de sou i feina, aplicada a set dels vuit membres del comitè. A més, ha retret l'empresa el fet d'haver-se negat a negociar amb els representants dels treballadors.

D'altra banda, Càrnies en Lluita, la plataforma nascuda arran de la vaga d'Esfosa, que vertebra la lluita del sector carni contra la precarietat, té previst constituir aquest dimecres un grup de suport a Barcelona.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: