ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 14-09-2016
Convergència es planteja un nou bateig
La cúpula del partit mira de superar la negativa d'Interior al PDC
| Foto: CDC/Julio Díaz
Artur Mas, David Bonvehí i Marta Pascal treballen perquè el partit successor de Convergència Democràtica (CDC) pugui superar la negativa del Ministeri de l'Interior a inscriure el Partit Demòcrata Català (PDC) i, segons fonts properes a la formació nacionalista citades per Nació Digital, es plantegen fer que els militants votin un nou nom pel partit.

La denominació de la nova Convergència va ser un dels punts calents del procés de refundació: les dues opcions proposades inicialment foren rebutjades i, finalment, es va optar pel nom de Partit Demòcrata Català, que no era l'opció preferida ni d'Artur Mas ni del president Carles Puigdemont.

Els convergents, segons la mateixa informació, analitzen alternatives per tirar endavant el nou partit però miren de fer-ho discretament per evitar el soroll que es va generar quan es van donar a conèixer les dues opcions inicials que es van plantejar per rebatejar CDC.

Pel que fa al compromís expressat pel PDC amb el procés independentista, que centra una de les observacions negatives del Registre de Partits Polítics -adverteix d'una possible incompatibilitat amb la Llei de Partits-, fonts de la formació citades pel mateix digital veuen possible que referències en aquest sentit quedin excloses del document que es presenta al registre.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: