ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 14-09-2016
Colau xoca amb els Mossos per un desallotjament
La CUP acusa el Govern de desconnectar dels veïns
| Foto: PAH Barcelona
La CUP-Capgirem Barcelona ha reaccionat a un desallotjament on han participat els Mossos d'Esquadra a Barcelona publicant a Twitter un missatge de retret al Govern de la Generalitat.

"Vergonya! Desconnexió? De moment l'única que ha executat el Govern és la desconnexió de veïns i veïnes", han difós els cupaires barcelonins fent-se ressò d'un missatge de la PAH on es denunciava "violència dels Mossos", així com "violació dels drets humans".

La PAH volia una solució per evitar el desallotjament sense alternativa habitacional d'Hiba i els seus fills. Diversos activistes han ocupat el Centre de Serveis Socials del carrer Numància de Barcelona per protestar. "No marxem sense un habitatge digne", han assegurat.

A més d'interpel·lar el Govern de la Generalitat, la PAH també ha exigit a l'Ajuntament de Barcelona un habitatge digne per a aquesta família, el cas de la qual s'ha difós a Twitter amb l'etiqueta #SoluciónParaHiba. L'alcaldessa Ada Colaus'ha compromès a reallotjar Hiba i els seus fills aquest mateix dimecres.

 

La resposta dels Mossos a Colau
Colau ha exigit al Govern "que els Mossos no tornin a desnonar mai més una família amb criatures" i els Mossos han reaccionat a Twitter dient que no han executat el desallotjament. "Hem actuat a instàncies de l'autoritat judicial per donar protecció als funcionaris judicials encarregats d'executar el desnonament", han precisat. "Lamentem que ens col·loqui en el punt de mira d'una problemàtica que hauria de ser afrontada des d'àmbits polítics i socials", han replicat a l'alcaldessa de Barcelona.

Per la seva part, el conseller de Justícia, Carles Mundó, ha donat suport als Mossos: "És injust qüestionar la bona feina dels Mossos per una cosa que decideixen els jutges. No tot s'hi val". La CUP de Barcelona, però, ha expressat que “Protegir funcionaris no equival a reprimir activistes. Si no es pot entrar s'aixeca acta i cap a casa”.

Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: