ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 13-09-2016
Causa penal contra Rita Barberà per presumpte blanqueig
Nou regidors populars de València i el PP mateix, també investigats pel Suprem
La sala penal del Tribunal Suprem ha obert una causa penal a la senadora i exalcaldessa de València Rita Barberà per un presumpte delicte de blanqueig de capitals relacionat amb suposats donatius irregulars percebuts pel PP.

A més, nou regidors populars de l'Ajuntament de València i el PP mateix també estan en el punt de mira de la mateixa causa, centrada en l'ingrés de 1.000 euros per part d'una cinquantena d'assessors i regidors que foren retornats pel partit en bitllets de 500 euros.

Segons la Cadena SER, la sala penal del Suprem ha acceptat l'argumentació de l'instructor, Víctor Gómez, qui havia detectat "conductes concertades per destinar il·lícitament diners públics a finalitats alienes a les de l'Administració". També es referia a l'existència d'ingressos opacs al compte bancari del grup municipal del PP de la ciutat de València. Se sospita que els ingressos procedirien de diners blanquejats des del 2001.

Per la seva part, indica la mateixa informació, la Fiscalia del Suprem dóna la raó a l'instructor en considerar que Barberà s'havia comportat, quant als fets investigats, de la mateixa manera que els altres presumptes implicats. L'obertura de la causa penal es coneix poc després que el PP atorgui a la senadora popular dos llocs de responsabilitat: vocal a les comissions constitucional i d'economia.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: