ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 14-09-2016
Alerta a Barcelona per la temporalitat dels contractes
Dels nous, un 40% són de menys d'un mes i un 56%, de sis mesos com a màxim
La durada cada cop més curta dels nous contractes laborals que se signen a la ciutat de Barcelona és una de les preocupacions de l'ajuntament de la capital catalana, com es va posar a manifest a la Taula per a l'Ocupació, que ha aplegat aquest dimarts als representants de sindicats, empresaris, entitats i administracions, entre altres col·lectius.

A Barcelona, de fet, el percentatge de nous contractes amb un mes de durada com a màxim va superar el 2015 la mitjana catalana: 39,7% contra un 35,7%. A més, un 56% dels nous contractes signats tenien una durada màxima de sis mesos. Durant l'any passat, un 86,7% dels contractes nous van ser temporals.

Altres xifres mantenen el Govern municipal lluny de l'eufòria, malgrat la millora dels indicadors macroeconòmics: la gran diferència entre el nivell d'atur entre barris rics com Pedralbes -3%- i pobres, com Ciutat Meridiana -més del 15%-, les diferències en la remuneració de dones i homes o el pes de l'atur de llarga durada: el pateix el 27% dels desocupats a Barcelona.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: