ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 23-09-2015
Qui ha manipulat la resposta de Juncker sobre una DUI?
Brussel·les corregeix una declaració del president de la CE traduïda al castellà
Jean-Claude Juncker | Foto: Parlament Europeu
“Mas torna a fracassar. (el president de la Comissió Europea) @JunckerEU avisa que el Parlament no pot declarar la independència”, tuitejava l’eurodiputat del PP, Santi Fisas, qui adjuntava una foto amb un text que explicava, en castellà, les raons de la CE. Aquest dimecres s’ha sabut que Juncker no va autoritzar cap resposta sobres les conseqüències d’una declaració unilateral d’independència.

“La versió anglesa és l’acordada pel president Juncker”. La Comissió Europea no ha avalat la resposta en castellà sobre les conseqüències d'una DUI que assegurava que "una decisió d'un parlament autonòmic contrària a la constitució" no pot afectar "la determinació del territori d'un estat membre" i que la UE ha de "respectar les funcions essencials de l'Estat, especialment les que tenen com a objectiu garantir la seva integritat territorial".

"La resposta a la pregunta és la de la versió en anglès", ha confirmat a l'Agència Catalana de Notícies la portaveu de la CE Natasha Bertaud. La resposta es limita a dir que la CE no pot expressar-se sobre "qüestions d'organització interna".

La resposta en castellà conté un paràgraf “extra” que nega la sobirania al Parlament català.


Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: