ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 17-12-2014
La FIFA manté Qatar 2022 sota la catifa
Rebutja l'apel·lació de Michael Garcia, autor de l'informe retallat
Un defecte formal ha estat el motiu adduït per la Comissió d'Apel·lació de la FIFA per deixar sota la catifa la designació de Rússia i Qatar com a seus de les dues pròximes Copes del Món de futbol i no investigar més.

L'organisme rector del futbol mundial ha desestimat l'apel·lació de l'exfiscal de Nova York Michael Garcia contra les conclusions de Hans-Joachim Eckert, president el Comitè d'Ètica i 'jutge' del cas. Garcia havia elaborat un informe del qual la FIFA només va publicar una petita part i Eckert, que va reconèixer "comportaments dubtosos", va absoldre Rússia i Qatar de la compra de vots i va rebutjar revisar el procés.

La resolució del Comitè d'Apel·lació argumenta que l'absolució d'Eckert era una declaració i que, per això, no és vinculant ni apel·lable, i indica que l'informe de Garcia no és final ni esmenta cap infracció.

Pel que fa a la publicació de l'informe sencer, depèn en bona part de l'autorització per deixar enrere la suposada promesa de confidencialitat de Garcia als testimonis durant la investigació.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: