ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 05-08-2014
Silencis informatius sobre el cas Pujol
La XAL va trigar 19 hores a parlar de la confessió de l'expresident
Joan Foguet | Foto: XAL
Alguns mitjans de comunicació van trigar força a informar de la confessió de Jordi Pujol que havia tingut milions d’euros a l’estranger sense declarar-los a Hisenda, els darrers 34 anys.

Alguns van penjar unes primeres informacions a les seves webs presentant-ho com un tema poc transcendental. L'edició digital de La Vanguardia va guanyar el premi a la prudència en aquest apartat. Però el premi al retard en informar sobre aquesta confessió se l’ha endut la Xarxa de Comunicació Local. La XAL, instrument audiovisual d’aquesta Xarxa que depèn de la Diputació de Barcelona presidida pel convergent Salvador Esteve, va considerar que el tema no era prou important per a incorporar-lo als seus informatius.

La notícia va córrer com la pólvora i els primers mitjans de comunicació a difondre-la ho feien divendres a les 18.45. A les 19 hores, obria els butlletins informatius de gairebé tots els mitjans. Els de la XAL, no. La Xarxa va optar simplement pel silenci informatiu i no va donar la notícia.

No va ser fins l'endemà, 19 hores més tard que es conegués la confessió de Pujol, que es va fer una menció al tema. A les 2 del migdia del dissabte a l'informatiu radiofònic, es va entrevistar el conseller Felip Puig. L’entrevista va durar 17 minuts. S’hi va parlar de les cooperatives, d'inversions futures a Catalunya... i no va ser fins a l'últim minut quan se li va demanar textualment: “Conseller, també li hem de preguntar per una notícia que avui surt a les portades de tots els diaris: quina opinió li mereix que l'expresident Pujol prengués, ahir. la decisió d'emetre un comunicat sobre la situació dels seus comptes?”.

No és d’estranyar aquest silenci informatiu tenint en compte que, des del gener d’aquest any, el cap de Continguts de la XAL és Joan Foguet, que procedeix de la Fundació CatDem, vinculada al finançament irregular de Convergència Democràtica a través del Palau de la Música.

Cal afegir que la XAL no dedica precisament grans espais als informatius per mantenir al dia els seus seguidors de les notícies que plouen sobre aquest afer.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: