ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
Redacció 04-08-2014
Les arrels del cas Pujol arriben als anys 50
Els diners del clan a Andorra procedeixen d'un compte suís investigat fa 55 anys
Jordi Pujol, expresident de la Generalitat de Catalunya | Foto: Centre d'Estudis Jordi Pujol
La fortuna amagada pels Pujol tindria el seu origen en un compte bancari suís de Florenci Pujol, el pare de l'expresident, ha publicat La Vanguardia aquest cap de setmana. Els diners no es van moure entre el 1980, any de la mort de Florenci Pujol, i l'inici de la dècada dels 90, quan els seus néts van esdevenir majors d'edat i Jordi Pujol Ferrusola, suposadament, els va començar a gestionar i van ser dipositats a la Banca Reig d'Andorra.

El compte original s'havia emprat per fer tràfic de divises durant els anys de la dictadura. L'any 1959, la policia va trobar documents que demostraven que unes 900 persones influents del món econòmic, molts d'ells empresaris, entre ells Florenci Pujol i Brugat, tenien diners a l'estranger, motiu pel qual van ser multats.

Aquell compte de Florenci Pujol, segons la mateixa informació, fou assignat als beneficiaris de la seva herència. Els diners d'Andorra no van tornar a Espanya fins al desembre del 2010. Un informe policial apunta que els responsables de la Banca Privada d'Andorra (BPA) tenien por de perdre la seva llicència per operar com a banca privada a Espanya i "de manera forçada i obligada per les circumstàncies" van facilitar les dades de l'últim moviment de diners dels Pujol a Andorra, des d'Andbank a BPA.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: