ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
21-06-2013
La PAH demana a Mas que decreti l'estat d'"emergència habitacional" i aturi els desnonaments
-
La plataforma s'ha reunit divendres amb el President de la Generalitat i li ha demanat que se sancioni les entitats financeres i les immobiliàries que disposin de pisos buits, i que se n’expropiï l’ús perquè passin a disposició de les persones amb menys recursos
Foto: Ivan G. Costa
R.T.
La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) s'ha reunit divendres amb el president de la Generalitat, Artur Mas, i li ha demanat que decreti l'estat d'"emergència habitacional" i prengui mesures d'urgència per evitar nous desnonaments. La PAH ha demanat a Mas que "no defugi la realitat" i que aprovi una sèrie de punts, entre els que figuren que se suspenguin de manera immediata els desnonaments quan l’impagament sigui per motius econòmics, que se sancioni les entitats financeres i les immobiliàries que disposin de pisos buits, i que se n’expropiï l’ús perquè passin a disposició de les persones amb menys recursos.

A més a més, la PAH ha reclamat a Mas que doni suport explícit a les accions de desobediència civil que la plataforma realitza, i que l'executiu convergent freni “una fiscalitat abusiva que penalitza les dacions en pagament”.

En un comunicat, la PAH ha recordat que Catalunya encapçala el rànquing d’execucions hipotecàries de tot l’Estat, ja que calcula que en els darrers set anys se n’han realitzat 88.786, 1.337 durant el primer trimestre d’aquest 2013. A més a més, s’hi han de sumar els 3.249 desnonaments per no fer front al lloguer d'aquest any, de manera que la mitjana de desnonaments resultant, una xifra que és una “barbaritat”, demostra que la situació és “molt greu”, segons la PAH.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: