ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
10-06-2013
El grup sanitari privat Capio ha duplicat en dos anys la seva facturació a la Generalitat
-
El 2012 va ingressar del CatSalut gairebé 127 milions d'euros, el doble dels 63,7 que facturava el 2010 per la gestió de l'Hospital General de Catalunya, l'Hospital Sagrat Cor i la Clínica del Vallès
R.T.
El grup sanitari privat Capio, que ha tornat al seu nom original idcsalud, va facturar 126,9 milions d'euros al CatSalut, el Servei Català de la Salut de la Generalitat de Catalunya, el 2012, el doble que havia facturat el 2010, que eren 63,7 milions d'euros. Així ho demostra un document al que ha tingut accés la Plataforma d'Afectats per les Retallades Sanitàries (PARS), en el que es detallen els imports dels convenis o contractes de gestió anual dels centres que el grup té a Catalunya, que són l'Hospital General de Catalunya a Sant Cugat del Vallès [a la imatge], l'Hospital Sagrat Cor a Barcelona i la Clínica del Vallès a Sabadell.

En el document s'observa com Capio, que és filial d'una multinacional sueca de serveis sanitaris privats, a banda de doblar els ingressos en tan sols dos anys, va veure com els convenis per la Clínica del Vallès passaven de 2,9 milions d'euros el 2010 a 23,3 el 2011 i a 108,7 el 2012. Curiosament, el conveni per l'Hospital Sagrat Cor -valorat en 46,3 milions d'euros el 2010 i en 32,7 milions el 2011- desapareix dels pagaments de 2012, el que no impedeix, però, que Capio facturi més que cap any.

Des de la PARS critiquen que en una època de retallades i màxima pressió pressupostària sobre els hospitals i centres sanitaris públics i concertats, per part del conseller de Salut Boi Ruiz, el departament “afavoreixi” amb les seves polítiques a empreses privades, fent referència a l'ordre de Salut als hospitals públics d'enviar pacients a centres privats. També segons la plataforma, l'Hospital General de Catalunya és l'únic dels tres centres gestionats per Capio que no té concert amb el CatSalut. Els altres dos centres venen els seus serveis privats a la Generalitat i “augmenten la seva facturació a la sanitat pública catalana”, mentre que aquesta tanca plantes i centres argumentant falta de pressupost o de demanda.

Capio era una de les empreses que, fins la setmana passada, quan es va retirar, optava a quedar-se amb la privatització dels hospitals públics de la comunitat de Madrid.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: