ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
25-06-2013
Mitjans en Lluita protesta a la plaça sant Jaume contra els acomiadaments al sector
-
Coincidint amb el Consell de Govern, membres de la coordinadora han fet un “passadís” simbòlic als consellers i han entregat un manifest per recordar als membres de l'executiu “els EROs de l’ACN, TV3, CatRàdio, La Xarxa i tot el que ha passat, i continua passant, als mitjans privats”
Foto: @15MBcn_int
R.T.
Diversos membres de la Coordinadora Mitjans en Lluita s'han concentrat dimarts a la plaça sant Jaume de Barcelona i, coincidint amb el Consell de Govern al Palau de la Generalitat han fet un passadís simbòlic als consellers a la seva entrada a la seu de l'executiu. La Coordinadora defensa els drets laborals dels professionals dels mitjans de comunicació i denuncia la sagnia d'acomiadaments que aquest col·lectiu està patint. En concret, denuncien que entre el sector públic i privat ja hi ha més de 400 professionals que han perdut la feina, als que se sumaran els 312 acomiadaments previstos a la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

Els membres de Mitjans en Lluita han fet un passadís simbòlic a l'entrada dels consellers al palau, però molts d'ells han entrat per portes de darrere l'edifici o han arribat força tard, perquè tan sols quatre o cinc membres del Govern català han passat per la porta. Els concentrats, vestits amb samarretes taronges, han denunciat tots els acomiadaments i la situació precària dels treballadors a molts mitjans i han cridat consignes com Sense informació no hi ha llibertat. També han entregat un manifest per recordar als membres de l'executiu “els EROs de l’ACN, TV3, CatRàdio, La Xarxa i tot el que ha passat, i continua passant, als mitjans privats”.

Protesta a la roda de premsa
El portaveu del Govern, Francesc Homs, s'ha trobat aquest dimarts la sala de premsa del Palau de la Generalitat plena de periodistes que lluïen vistoses samarretes de color taronja de la plataforma Mitjans en Lluita, en senyal de protesta per la situació de moltes empreses, públiques i privades, del món de la comunicació. El portaveu del Govern ha volgut fer notar que la imatge no l'ha "deixat indiferent" i ha expressat la seva "comprensió" pels motius de la reivindicació. Homs, a més a més, ha remarcat que, tant per ell com per l'executiu, "un país sense política ni mitjans de comunicació no té cap futur".
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: