ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
12-03-2013
L’assessor de Mas que va demandar 'Cafè amb Llet' diu que els controls anticorrupció fan l’administració ineficient
-
Josep Maria Via també ha demanat, en una entrega de premis de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, que els sous dels treballadors de l’administració vagin en funció dels seus resultats “tant en sentit positiu com negatiu” i s’ha mostrat contrari a que tinguin plaça fixa
Josep Maria Via [a la imatge], assessor d’Artur Mas i demandant de la revista Cafè amb Llet per un atemptat a l’honor, ha fet gala dimarts del seu neoliberalisme i ha assegurat en l’entrega del I Premi Alfons Ortuño de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya que els controls aplicats per evitar la corrupció creen “una administració enutjosa, sense eficiència”. Via, que és membre del Consell Assessor per a la Sostenabilitat i el Progrés del Sistema Sanitari de la Generalitat i president del Consell Rector del Parc de Salut Mar de Barcelona, ha afegit que aquests controls no serveixen per evitar l’apropiació indeguda de recursos públics i ha assegurat que els casos de corrupció que han esquitxat la classe política durant els darrers mesos han provocat “reaccions més destinades a l’efecte estètic que a l’eficiència”.

Per altra banda, en el mateix acte Via ha demanat que els sous dels treballadors de l’administració vagin en funció dels seus resultats “tant en sentit positiu com negatiu” i s’ha mostrat contrari a que tinguin plaça fixa, el que impossibilita que siguin acomiadats.

Via va denunciar la revista Cafè amb Llet pel vídeo titulat El major robatori de la història de Catalunya. Aquest vídeo, que es fa ressò del’informe Crespo, explica les conclusions a les que arribava aquest informe de la Sindicatura de Comptes, que va estar ocult durant anys, i que detalla les connexions fraudulentes i l’expoli de la sanitat pública a La Selva i el Maresme per part de l’empresa privada. En concret, el vídeo al·ludeix a l’exalcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, a Carles Manté, president dels hospitals de Blanes [a la imatge] i Calella, i a les incompatibilitats i connexions fraudulentes entre les empreses privades de Ramón Bagó i Josep Prat i el Consosrci de Salut i Social de Catalunya (CSC) i el Consorci Sanitari de La Selva i el Maresme. Bagó, vicepresident del CSC, hauria contractat per al Consorci les seves pròpies empreses del grup Serhs, unes relacions que l’Oficina Antifrau de Catalunya està investigant. De fet, Josep Prat y Carles Manté estan imputats per presumpta estafa, apropiació indeguda i malversació de fons públics, i Crespo està imputat per posibles delictes de prevaricació i suborn en el cas Clotilde.

Com a tota resposta d’aquestes investigacions de Cafè amb Llet, realitzades al llarg de dos anys, el primer que va rebre Cafè amb Llet va ser la demanda de Josep Maria Via, assessor d’Artur Mas i membre del consell d’administració del CSC, per haver estat esmentat al minut 2:00 de la segona part del vídeo. Via demanava originalment 20.000 euros i la jutgessa els va imposar una multa per la meitat del que Via demanava. Tot i que la revista va recórrer la condemna per haver fet servir la paraula “robatori” en el vídeo, la jutgessa va aceptar la petició de Via i va obligar la retirada de l’enregistrament el passat dia 28 de febrer.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: