ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
04-02-2013
CiU ja ha recol·locat a la major part dels militants que es van quedar sense escó
-
Dos mesos després de la celebració de les eleccions al Parlament, CiU ja ha recol·locat a més de la meitat dels damnificats per aquella inesperada garrotada electoral. Dels que van quedar fora, a partir del lloc 27 de la llista per Barcelona, ja n'hi ha dos que han acabat entrant com a parlamentaris per la renúncia a l'escó d'algun alt càrrec, quatre més que esperen fer-ho durant els propers dies i altres quatre que han estat designats per ocupar un alt càrrec a la Generalitat.
Els nervis i la inquietud que la nit electoral va provocar en molts convergents l'"error de càlcul" d'Artur Mas, que aspirava a donar el salt a la majoria absoluta i va acabar perdent 12 escons, ja estan en bona part esvaïts. Ha tornat la tranquil·litat, ja que ningú dels qui tenien un lloc assegurat a les llistes que era menys segur del que semblava no es quedarà sense feina. Així, els números 27 i 28, Joan B. Recasens i Maria Senserrich, ja han aconseguit recuperar l'acta de diputat gràcies a les renúncies d'Antoni Castellà (secretari d'Universitats) i Neus Munté (consellera de Benestar Social i Família). El primer, d'UDC, ha donat pas a un altre membre d'UDC i la segona, de CDC, ha donat pas a una companya de partit. CiU ha demanat a altres alts càrrecs amb acta de diputat que actuïn en idèntic sentit, per la qual cosa se suposa que els números 29 (Àngels Ponsa), 30 (Benet Maimí), 31 (Joan Morell) i 32 (Roger Montañola) també acabin incorporant-se al Parlament.

A partir del número 33 venen els nomenaments d'alts càrrecs. Gerard Figueras [a la foto], conegut per la seva afició a la velocitat al volant (va descobrir que no li quedaven punts al carnet un dia que va ser enxampat per la Guàrdia Civil per excés de velocitat), és ja el nou director del Consell Català de l'Esport. Dolors Gordi (37 a la llista) ha estat nomenada secretària de Família; Elisabeth Abad (39), és la nova directora del Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE); mentre que Pere Torres (núm. 41) és el nou secretari d'Empresa i Competitivitat.

Queden amb un destí per concretar la número 34, Marta Pascal, si bé era i possiblement continuï sent assessora del departament d'Ensenyament; el 35, Josep Maria Llop, el 38, Josep Sicart, i el 40, Francesc Xavier Bragulat. De ben segur que tampoc es quedaran a l'estacada.

Pel que fa a les llistes de Girona, Tarragona i Girona, és també molt probable que hi hagi també corriment de llistes. El conseller de Territori, Santi Vila, ja ha mostrat la seva predisposició a renunciar a l'acta de diputat, per la qual cosa el substituiria la número 10 de la llista i alcaldessa de Riudellots de la Selva, Montserrat Roura. Un altre que podria plegar, però per altres motius, seria Xavier Crespo, que va ser número 4 a la llista de CiU per Girona.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: