ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
22-01-2013
Boixareu, imputat a Nóos, segueix al Consell de la UPC tot i que el mandat ha expirat 
-
Expresident de FemCat i conseller delegat d'Irestal Group, va constituir una fundació per encàrrec d'Iñaki Urdangarin  
L’empresari Joaquim Boixareu [a la imatge], imputat en el cas Nóos, continua presidint el Consell Social de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) malgrat que el seu mandat en teoria havia de finalitzar el juny de l’any passat, quan feia quatre anys de la seva designació. L’avançament de les eleccions catalanes juntament amb la renovació parcial del claustre de l’UPC expliquen en part aquesta paràlisi, segons les fonts consultades per aquest diari.

Boixareu, conseller delegat d’Irestal Group, expresident de FemCat i excandidat a la presidència de Foment del Treball, està imputat en el cas Nóos perquè l’any 2006 va constituir la Fundación Deporte, Cultura e Integración Social per encàrrec d’Iñaki Urdangarin. La fiscalia sospita que aquesta fundació, creada per Urdangarin quan el rei li va exigir que abandonés els seus negocis al front de l’Institut Nóos, també va ser utilitzada per desviar fons a paradisos fiscals.

Joaquim Boixareu ha defensat en tot moment que el seu paper en aquesta fundació es va limitar a la constitució i que mai hi va exercir cap càrrec executiu. En la seva declaració davant del jutge de Palma de divendres passat l’empresari català es va ratificar en el que ja havia declarat mesos enrere davant un jutge de Barcelona, en el sentit que per ell va ser un honor que Urdangarín li demanés aquest favor i que “si hagués sabut com anirien les coses no ho hauria fet”. El seu advocat, Javier Arraut (cunyat de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias), ha demanat l’arxiu de la causa pel que fa al seu client.

A l’espera del que decideixi el jutge, la presència de Boixareu al front del Consell Social de l’UPC no deixa de causar sorpresa entre un sector del professorat i alumnat d’aquesta universitat pública. Boixareu va ser nomenat el juny de 2008 per un mandat de quatre anys que pot ser renovable per un únic periode de la mateixa durada, d’acord amb el que estableix la Llei d’Universitats de Catalunya (LUC). Amb tot, aquesta renovació no s’ha produït, quan fa més de mig any que el mandat ha expirat. I és que el nomenament del president del Consell Social de la UPC depèn exclusivament del Govern català, no del rectorat de la UPC. El fet que Boixareu sigui un empresari molt proper a CiU, podria explicar que el Govern estigui donant temps a la "desimputació" per renovar-lo en el càrrec, segons sospiten algunes fonts consultades. 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: