ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
15-11-2012
Quatre partits reclamen la dimissió de Felip Puig 
-
El motiu són les agressions a menors per part d’antidisturbis dels Mossos a Tarragona. PSC, ICV-EUiA, Solidaritat i la CUP són els que exigeixen la marxa del conseller d’Interior. UGT i CCOO, de la seva banda, volen que plegui la delegada del Govern espanyol a Catalunya 
Allau de peticions de dimissions a Catalunya l’endemà de la vaga general. La més sol·licitada ha estat la del conseller d’Interior, Felip Puig, com a conseqüència de la nova repressió violenta dels antidisturbis dels Mossos d’Esquadra als manifestants amb motiu de la vaga general. També s’ha reclamat, però, la marxa de María de los Llanos de Luna, la delegada del Govern espanyol al Principat. La de Felip Puig ha estat demanada per quatre formacions polítiques: PSC, ICV-EUiA, Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i la CUP. El motiu són les agressions d’agents dels Mossos a dos menors d’edat a Tarragona. En concret, diversos agents de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) van colpejar amb la porra un nen de 13 anys, al que van obrir el cap, i a una noia de 16 a la ciutat del Camp. El titular d’Interior, però, ha restat importància aquest dijous als fets i només ha trobat reprovable l’agressió a la noia. Els pares del menor, però, ja han denunciat judicialment la repressió que va patir el seu fill.

"Felip Puig representa tot allò que no volem per a la Catalunya del futur", va dir el mateix dimecres Hortènsia Grau, la cap de llista d’ICV a Tarragona de cara a les eleccions del 25 de novembre. Els altres partits que reclamen al conseller que plegui, han titllat l’actuació dels Mossos de “brutal” i “desproporcionada”. En aquest sentit, la CUP és la formació que va més lluny perquè en el seu programa electoral reclama la dissolució de la Brigada Mòbil (BRIMO), que agrupa la majoria dels antidisturbis de la policia catalana, responsables de nombrosos episodis de repressió els darrers anys i que, de fet, el mateix dimecres van provocar que una dona de 42 anys perdès la visió a l’ull esquerra després de rebre l’impacte d’una pilota de goma. ERC, en canvi, s’ha limitat a demanar que el conseller doni explicacions i juntament amb ICV i SI ha registrat una sol·licitud de convocatòria de la Diputació Permanent perquè Puig aclareixi els fets de manera “immediata i urgent”.

Pel que fa a Llanos de Luna, CCOO i UGT de Catalunya en reclamen la dimissió per xifrar únicament en 50.000 els assistents a la manifestació de la vaga general a Barcelona, quan segons els sindicats va superar el milió de persones. Els càlculs demostren un clar biax partidista si tenim en compte que la concentració espanyolista del 12 d’octubre va reunir 65.000 persones, segons la Delegació, tot i que la plaça Catalunya estava mig buida i, segons altres càlculs, tot just hauria reunit unes 14.000 persones. "La funció de la Delegació del Govern hauria de ser la d'informar, però en veure qualsevol imatge de la mobilització, sembla evident que aquest no és l'objectiu", lamenten els sindicats.  
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: