ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
21-11-2012
Deloitte s’emportarà un nou contracte de 55’5 milions de la Generalitat 
-
Aquest 11 de desembre s’obriran les pliques, però en el sector de les telecomunicacions es dóna per fet qui en resultarà guanyador
J. Reixach
La multinacional Deloitte Touche Tohmatsu Ltd (Deloitte) està especialitzada, segons la seva pàgina web, en el sector de l’auditoria, la consultoria, l’assessoria financera i la fiscalitat. És present en 150 països i l’any passat va facturar 28.800 milions de dòlars. Al quarter general de Deloitte, al Rockefeller Plaza de Nova York, estan especialment contents amb la seva delegació de Barcelona. I és que, des que van fitxar un tal David Madí com a director –a temps parcial– de l’àrea de consultoria estratègica, la facturació d’aquesta sucursal ha crescut de manera exponencial.

És casualitat, és clar. Però amb l’arribada d’Artur Mas a la presidència de la Generalitat, Deloitte no ha parat de rebre contractes de diversos departaments de l’administració catalana: el procés de transició del nou sistema informàtic de la Generalitat (2 milions d’euros), l’auditoria dels comptes de la Generalitat (885.000 euros), l’auditoria de l’Hospital Clínic (70.800 euros), la viabilitat fiscal de TV3 (64.000 euros), la reducció de personal de l’ACA (42.000 euros), etc., etc.

Però ara arriba la cirereta del pastís. El pròxim dia 11 de desembre –és a dir, quan Catalunya tindrà un govern en funcions– s’obriran les pliques del concurs convocat pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) de la Generalitat per a la "governança del nou model TIC" (tecnologies de la informació i la comunicació). Segons la convocatòria del concurs, "l’objectiu de dissenyar i implantar un nou model de governança de les TIC de la Generalitat de Catalunya és aconseguir una gestió més eficient i de major qualitat, amb una visió global, transversal i coherent".

I quant costa tot aquest bla, bla, bla? Doncs 55’5 milions d’euros, dividits en dos lots, amb una durada de quatre anys, més dos d’opcionals. No està gens malament, en un país que pateix, com cap altre, les salvatges retallades del Govern.

Abans que es procedeixi a l’obertura de pliques, en el sector ja es dóna per fet que Deloitte se l’emportarà. Segons fonts consultades per EL TRIANGLE DIARI, altres empreses susceptibles de presentar una oferta ja han rebut indicacions que no val la pena que ho facin, perquè tot ja està dat i beneït. Si es confirma aquesta tupinada, de ben segur que a Deloitte ho celebraran. I és que no és normal, ni aquí ni a Nova York, que una empresa que es dedica a l’auditoria, a la consultoria, a l’assessoria financera i a la fiscalitat s’emporti un concurs tecnològic. Però Catalonia is not USA.

El "contracte del segle"
Abans d’aquest concurs, el CTTI ha adjudicat, en els últims mesos, un grapat de contractes a diverses empreses tecnològiques per un import global de 2.022’9 milions d’euros, amb una durada mitjana de deu anys. Per una administració com la Generalitat, ofegada pels deutes, es tracta d’una inversió brutal, que ha estat batejada pels entesos com el "contracte del segle". Malgrat això, el tema ha passat, fins ara, desapercebut tant per l’oposició a CiU com pels mitjans de comunicació.

En el sector de les tecnologies, altament especialitzat i tancat, es comenten amb escàndol, però amb veu baixa, les nombroses anomalies i incongruències que han marcat aquestes adjudicacions. Hi ha por, molta por a parlar. I és que l’administració catalana –gairebé tota controlada per CiU– és el principal client d’aquestes empreses.

Per posar un exemple. Carles Flamarich, director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació –que va intervenir directament en el procés de selecció de les empreses beneficiades per aquest macrocontracte– va teballar abans com a business developement de la multinacional alemanya T-Systems (ho diu ell mateix a Linkedin). És també casualitat, però T-Systems s’ha emportat la part del lleó dels 2.022’9 milions d’euros que ha repartit la Generalitat: en concret, 420’99 milions. Incompatibilitat? Conflicte d’interessos? Aquí, ningú no piula.
 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: