ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
31-10-2012
L’emir de Qatar es compromet a portar el Barça a la franja de Gaza 
-
El seu règim controla Qatar Foundation, el principal patrocinador del Barça, al qual aportaran 171 milions d’euros fins el 2016 
El primer ministre de Gaza, Ismail Haniya, ha anunciat que l’emir de Qatar, Hamad bin Hhalifa Al-Thani [a la imatge], s’ha compromès a portar el FC Barcelona de visita a aquest territori palestí ocupat per Israel. Ismail Haniya, dirigent de Hamas, ha fet aquest anunci en presència de diverses personalitats del món esportiu, tal com informen mitjans de comunicació àrabs, entre els quals hi ha els principals canals de televisió de la regió i l’agència palestina Sama.

El xeic Hamad bin Hhalifa Al-Thani va anar a Gaza la setmana passada, en el primer viatge oficial que fa un cap d’Estat a aquesta franja de territori palestí que, des de 2007, des que està governada per Hamas, està sotmesa a l’ostracisme polític.

L’emir de Qatar va entrar a Gaza procedent d’Egipte, a través del pas fronterer de Rafah, l’únic que no controlen les autoritats israelianes. La premsa internacional interpreta aquest viatge com un desafiament al bloqueig israelià de la franja de Gaza i un enfortiment de la influència de Qatar en el món àrab. Tot i que el motiu de la visita era la inauguració d’un projecte immobiliari finançat per l’emirat, la presència del xeic Al-Thani a Gaza significa una mostra de suport sense precedents del règim de Qatar cap a Hamas.

Precisament en aquest viatge oficial, l’emir de Qatar es va comprometre davant el primer ministre de Gaza a portar-hi el FC Barcelona, un club al qual patrocinen mitjançant Qatar Foundation.

Qatar Foundation, entitat controlada per la família reial de Qatar, patrocina el Barça amb 171 milions d’euros fins a la temporada 2015-16 per lluir el seu nom al pit de la samarreta blaugrana.

Els col·lectius pro-palestins es van enfurismar amb el president del Barça, Sandro Rosell, per haver convidat el soldat israelià Gilad Shalit al Camp Nou per presenciar el clàssic amb el Real Madrid. El soldat, que va ser alliberat l’octubre de l’any passat a canvi d’un miler de presoners palestins, va ser un dels arguments utilitzats pel govern israelià per portar a terme la sagnant operació Plom Fos contra la Franja de Gaza, que va acabar amb la vida de més de 1.300 palestins.

I ara, Sandro Rosell pot acabar acompanyant el Barça a Gaza per acontentar el seu principal patrocinador. 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: