ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
19-09-2012
Els treballadors de Canal 9 presenten una demanda contra l’ERO massiu a l’empresa  
-
La Intersindical valenciana assegura que no hi ha justificació econòmica en tres de cada quatre acomiadats. El Govern valencià vol fer 1.198 persones, dues terceres parts de l'actual plantilla 
La Intersindical Valenciana ha presentat aquest dimecres al Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià una demanda col·lectiva en contra de l'Expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afectarà 1.198 treballadors de Ràdiotelevisió Valenciana (RTVV). La demanda se centra en els criteris de selecció dels treballadors afectats, la no justificació econòmica de tres de cada quatre comiats derivats de l'externalització dels departaments Tècnic i de Programes, la no comunicació de la llista d'afectats, la vulneració del conveni col·lectiu vigent pel que fa a la indemnització de 45 dies per any treballat o la manca de voluntat negociadora de la direcció.

La demanda s'ha presentat quan l'empresa encara no ha notificat la llista d'afectats per l'ERO, tal com li ha reclamat Inspecció de Treball. Sobre aquesta qüestió, Intersindical ha criticat que l'absència de comunicació "està torturant psicològicament a tots els treballadors i s'està creant un ambient irrespirable en l'empresa, que viu un any i mig d'incertesa laboral constant". El sindicat ha apuntat que de complir-se el calendari marcat per la nova llei de jurisdicció social, la tramitació de la demanda col·lectiva serà "molt ràpida".
 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: