ElTriangle.eu - Diari digital d'informaciˇ, anÓlisi i opiniˇ

ElTriangle.eu - Diari digital d'informaciˇ, anÓlisi i opiniˇ

CATAL└ CASTELL└
12-09-2012
Docents de primÓria i secundÓria comencen el curs amb una jornada de vaga
-
MÚs de 300 professors es manifesten contra les retallades en educaciˇ a la plaša Sant Jaume. Dijous serÓ el torn de la resta de docents de secundÓria de comenšar fent vaga un curs escolar que compta amb 3.000 professors menys i 20.000 estudiants mÚs
Foto: Aglo18

La Coordinadora Interzones, que aplega professors i tÚ el recolzament de CGT, va convocar vaga el dia de l’inici del curs escolar, el 12 i 13 de setembre per a primÓria i secundÓria, i el 19 del mateix mes per a les escoles d’adults i els cicles formatius, per tal de protestar contra les retallades, l’augment de rÓtios i l’acomiadament de docents interins. Els professors han comenšat dimecres la primera jornada d’accions amb piquets informatius davant dels centres de treball ja a partir de dos quarts de nou del matÝ, per tal d’informar als pares i alumnes de la seva lluita. Posteriorment, ja a les 12 del matÝ uns 300 docents s’han concentrat a la plaša Sant Jaume on han exhibit pancartes contra les retallades i han cridat consignes contra la consellera d’Educaciˇ com ara “Rigau, divina, treballa d’interina”.

Cap a la una del migdia s’han comenšat a desplašar en direcciˇ a la Via Laietana [a la imatge], per on han baixat tallant el trÓnsit en els dos sentits. En passar davant la seu dels sindicats majoritaris CCOO i UGT, els manifestants han fet un minut de silenci i una tombada per simbolitzar la mort de l’educaciˇ p˙blica de qualitat i de la lluita per part d’aquests sindicats. La manifestaciˇ s’ha desplašat cap al parc de la Ciutadella on ha arribat a les portes del Parlament, han llegit un manifest i han encŔs una traca de petards.

La Coordinadora Interzones tambÚ ha convocat una altra manifestaciˇ aquest dimecres a les nou de la nit a la mateixa plaša Sant Jaume on s’entregarÓ simb˛licament el relleu entre els professors de primÓria que han estat lluitant avui i els de secundÓria, que majoritÓriament comenšen el curs dijous, i que seguiran amb les protestes. La Coordinadora s’oposa totalment a l’acomiadament del professorat interÝ perquŔ comporta la precaritzaciˇ de la feina docent, ja que provoca que augmentin les rÓtios d’alumnes, es modifiqui l’horari lectiu i de permanŔncia, es desatengui la diversitat, etc. TambÚ vol que es cobreixin les substitucions des del primer dia, enlloc de a partir del desŔ, i amb el cobrament de la totalitat del sou i no tan sols el 85% del mateix, tal i com ha imposat el Deparatament d’Educaciˇ encapšalat per Irene Rigau, a qui demana establir un calendari de negociacions per tal d’abordar les problemÓtiques que suposen aquestes retallades.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: