ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
21-09-2012
CRC Corporació Sanitària presenta concurs de creditors per les retallades i la morositat de l’administració catalana 
-
Aquesta situació també ha impedit que aquesta empresa catalana de diagnòstic per la imatge, amb més de 300 treballadors, pugui captar nous inversors 
Les retallades sanitàries no afecten només la salut de les persones, sinó també la viabilitat de les empreses proveïdores dels hospitals i dels centres d’atenció primària. CRC Corporació Sanitària, una companyia catalana puntera en el camp del diagnòstic per la imatge, amb més de 300 treballadors, ha presentat aquest setembre concurs de creditors en el Jutjat Mercantil núm. 2 de Barcelona per un deute de 44 milions d’euros.

Des de l’empresa s’esgrimeixen les retallades sanitàries, que han rebaixat la facturació de la companyia, i la morositat de l’administració, especialment de la Generalitat, com les causes que han forçat el concurs de creditors davant la impossibilitat d’atendre els compromisos financers. CRC Corporació Sanitària està presidida per Carles Sanpons, amic personal de l’expresident José Montilla, segons assenyalen fonts del sector.

Les retallades sanitàries també han espantat possibles inversors. El juliol passat, Q Diagnóstica, empresa de diagnòstic per la imatge controlada pel fons de capital risc Mercapital, va signar un contracte d’arres i va fer una paga en senyal per adquirir el 55% de CRC Corporació Sanitària, però, finalment, es va desdir. L’any passat, el fons de capital risc N+1 Private Equity va signar un acord per negociar en exclusiva la compra d’un 20% de CRC Corporació Sanitària, però tampoc es va arribar a cap acord. En altres temps i en una situació diferent, les operacions s’haurien tancat sense problemes. CRC Corporació Sanitària ha contractat el despatx Cuatrecasas perquè els assessori en el concurs de creditors. 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris