ElTriangle.eu - Diari digital d'informaciˇ, anÓlisi i opiniˇ

ElTriangle.eu - Diari digital d'informaciˇ, anÓlisi i opiniˇ

CATAL└ CASTELL└
21-09-2012
CRC Corporaciˇ SanitÓria presenta concurs de creditors per les retallades i la morositat de l’administraciˇ catalana 
-
Aquesta situaciˇ tambÚ ha impedit que aquesta empresa catalana de diagn˛stic per la imatge, amb mÚs de 300 treballadors, pugui captar nous inversors 
Les retallades sanitÓries no afecten nomÚs la salut de les persones, sinˇ tambÚ la viabilitat de les empreses prove´dores dels hospitals i dels centres d’atenciˇ primÓria. CRC Corporaciˇ SanitÓria, una companyia catalana puntera en el camp del diagn˛stic per la imatge, amb mÚs de 300 treballadors, ha presentat aquest setembre concurs de creditors en el Jutjat Mercantil n˙m. 2 de Barcelona per un deute de 44 milions d’euros.

Des de l’empresa s’esgrimeixen les retallades sanitÓries, que han rebaixat la facturaciˇ de la companyia, i la morositat de l’administraciˇ, especialment de la Generalitat, com les causes que han foršat el concurs de creditors davant la impossibilitat d’atendre els compromisos financers. CRC Corporaciˇ SanitÓria estÓ presidida per Carles Sanpons, amic personal de l’expresident JosÚ Montilla, segons assenyalen fonts del sector.

Les retallades sanitÓries tambÚ han espantat possibles inversors. El juliol passat, Q Diagnˇstica, empresa de diagn˛stic per la imatge controlada pel fons de capital risc Mercapital, va signar un contracte d’arres i va fer una paga en senyal per adquirir el 55% de CRC Corporaciˇ SanitÓria, per˛, finalment, es va desdir. L’any passat, el fons de capital risc N+1 Private Equity va signar un acord per negociar en exclusiva la compra d’un 20% de CRC Corporaciˇ SanitÓria, per˛ tampoc es va arribar a cap acord. En altres temps i en una situaciˇ diferent, les operacions s’haurien tancat sense problemes. CRC Corporaciˇ SanitÓria ha contractat el despatx Cuatrecasas perquŔ els assessori en el concurs de creditors. 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: