ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
04-07-2012
Rato i Acebes, imputats per estafa a Bankia
-
L'Audiència nacional espanyola també cita José Luis Olivas, expresident valencià, després de les querelles d'Anticorrupció i UPyD. Francisco Verdú, actual conseller delegat de Bankia, dimiteix per la seva imputació
L’escandalosa gestió de Bankia i la seva matriu Banc Financer i d’Estalvi (BFA, segons les sigles en castellà) ha acabat provocant la imputació de l’expresident de l’entitat i exvicepresident espanyol, Rodrigo Rato, l’exministre Ángel Acebes i l’expresident de la Generalitat valenciana José Luis Olivas. Els tres hauran de declarar a l’Audiència Nacional espanyola arran de l’admissió a tràmit de la querella presentada per UPyD en considerar que els membres del consell d’administració de Bankia van cometre diversos delictes en la sortida a borsa del grup financer, operació que han titllat d'estafa massiva.  

La querella, també presentada per la Fiscalia Anticorrupció, afecta 33 exmembres del consell de Bankia i del BFA, pretén que s’aclareixi la possible comissió dels delictes d’estafa, apropiació indeguda, falsificació de comptes anuals, administració fraudulenta i maquinació per alterar el preu de les coses. De fet, Anticorrupció ja ha iniciat la investigació, que es troba en una fase molt inicial. Rato va dimitir com a president de Bankia el 9 de maig després que es confirmés que l’entitat passava a estar en mans del Govern espanyol, que hi ha abocat un mínim de 23.000 milions d’euros. Acebes, de la seva banda, és membre del consell d’administració de BFA, mentre que Olivas (president valencià del 2002 al 2003), era president de Bancaixa i vicepresident de Bankia.

L'actual conseller delegat de Bankia, Francisco Verdú ha presentat la seva dimissió hores després que es fes pública la seva imputació. Verdú, que va arribar a Bankia des de la Banca March, deixa el càrrec ja des de dimecres, segons ha informat l'entitat a través d'un comunicat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: