ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
26-07-2012
Millet va aconseguir requalificacions irregulars d’una finca a canvi de moblar una biblioteca pública
-
La Sindicatura de Comptes troba “mancances, deficiències” i falta d’interès públic en les requalificacions d’una parcel·la de la propietat de Fèlix Millet i la seva dona a l’Ametlla del Vallès per construir fins a 129 habitatges
La Sindicatura de Comptes va presentar dimecres un informe per encàrrec del Parlament sobre la gestió urbanística de l’Ajuntament de l’Ametlla del Vallès en relació a la finca els Avellaners de Can Plandolit, de 44.443 metres quadrats i propietat de Fèlix Millet [a la imatge], autor confès del saqueig del Palau de la Música, i la seva esposa. L’informe conclou que hi van haver "mancances i deficiències" en les requalificacions urbanístiques que s'han fet en aquesta finca rústica, declarada com a sòl no urbanitzable l’any 1987. L’informe també assegura que en les tres modificacions en la qualificació i classificació del sòl que s’han fet des de 2001, alguns tràmits no hi consta tota la documentació necessària o que l'interès públic de l'operació "no estava suficientment motivat".

La primera requalificació, iniciada el 2001, és la més controvertida. Millet va aconseguir que es canviés l’ordenació territorial per aconseguir que li permetéssin construir 55 habitatges potencials. L’informe afirma que la justificació aportada per Millet i la seva dona per aconseguir la requalificació "no es va emparar en cap mena d'anàlisi quantitativa que valorés i refermés la conveniència i l'oportunitat de la requalificació", de manera que "l'interès públic no estava suficientment motivat". Però, a més a més, l’informe conclou que Millet va condicionar el pagament de 90.151 euros per finançar la compra de mobiliari per a la biblioteca municipal a l'aprovació definitiva de la modificació puntual del PGO en el sector, instrument urbanístic necessari per possibilitar la requalificació. Aquesta aportació es va determinar en un conveni de patrocini i mecenatge formalitzat el juliol del 2002 i, segons la Sindicatura, no es va fer efectiva fins a l'any 2009.

A aquesta van seguir dues requalificacions més que van augmentar els habitatges potencials a 63 i després a 129. Segons l’informe, "la justificació de la necessitat d'aquest canvi del planejament tampoc no va tenir el suport de cap mena d'estudi o d'anàlisi quantitativa que en valorés la conveniència i l'oportunitat per al conjunt del municipi".
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: