ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
12-07-2012
La Síndica de Barcelona diu que la prohibició de la prostitució al carrer busca fer-la invisible
-
Maria Assumpció Vilà ha elaborat un informe arrel de la modificació de la ordenança de civisme de Barcelona on destaca el “caràcter punitiu” de la nova llei i la major “desprotecció social” que comportarà a les meretrius
La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà [a la imatge], ha elaborat un informe on analitza la proposta de modificació de l’ordenança de civisme de Barcelona, que inclourà el veto total a la prostitució al carrer i que encara la recta final per la seva aprovació a l’Ajuntament. Vilà creu que amb aquesta reforma "es busca sobretot fer invisible el fenomen, sense analitzar a fons un problema molt complex al qual abunden els drames humans", pel que entén que "no s'està regulant de manera eficaç".

Pel que fa al contingut més tècnic de la modificació de la ordenança, que es preveu que sigui aprovada en ple el 25 de juliol, considera que "té un marcat caràcter punitiu i pot comportar una major desprotecció social per a les prostitutes". La Síndica creu que abans de la seva aprovació s’haurien d’oferir alternatives per evitar que les negociacions entre prostitutes i clients es facin al carrer o en pisos o locals sense cap tipus de control.

A més a més, recomana a l'Ajuntament constituir un grup de treball format pels serveis municipals i les entitats d'iniciativa social que treballen amb les prostitutes per estudiar alternatives i per millorar la normativa, i critica que ara mateix es treballa de manera precipitada, sense un debat ciutadà, profund i sense tenir en compte un informe de la Direcció de Prevenció, Seguretat i Mobilitat del 17 d'octubre de 2011 que desaconsella els canvis al·legant que amb ells serà més difícil donar atenció social a les dones.

Per a Vilà, "hi ha una certa incongruència municipal" en l'abordatge de la prostitució, ja que a Barcelona l'alegalitat permet l'existència de situacions dispars: la publicitat en els mitjans i l'acceptació de locals de pública concurrència, i la pròxima prohibició al carrer.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: