ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
26-07-2012
La caixa buida de la Generalitat deixa sense subvencions la cooperació
-
A més a més, el tercer sector considera “inacceptable” que els hagin comunicat amb tan sols cinc dies d'antelació que no cobraran les partides del mes de juliol pel forat a la tresoreria del Govern de CiU, pel que 100.000 professionals podrien deixar de cobrar la seva nòmina
Les teranyines són les úniques que queden a les arques del Govern de la Generalitat de Catalunya, a les mans de CiU i el PP, el seu soci per tirar endavant els Pressupostos. La mateixa setmana que el Govern d’Artur Mas [a la imatge] ha acceptat que demanarà el rescat al Govern espanyol, pel deute acumulat superior als 40.000 milions d’euros i per no poder afrontar el venciment de crèdits per valor d'uns sis mil milions, l’Agència Catalana de Cooperació de la Generalitat va comunicar dimarts per carta a les ONG de Desenvolupament, Pau i Drets Humans que deixa “sense efecte” la convocatòria de subvencions, dotada amb una partida de dos milions d’euros. La Federació Catalana d’ONG per al Desenvolupament (FCONGD) ha lamentat que aquesta decisió no se’ls comuniqués la setmana passada al Consell de Cooperació, en el que participen amb la Generalitat i ha assegurat que deixa el sector tocat de mort

També per una qüestió dels terminis la Confederació del tercer sector social ha titllat d’”inacceptable” que hagin conegut amb només cinc dies d'antelació que la Generalitat pot deixar de pagar les partides del mes de julol. La Confederació, que aplega 800 organitzacions catalanes, ha emès un comunicat on estima que fins a 100.000 professionals podrien quedar-se sense cobrar la seva nòmina si no els paguen aquestes partides, el que pot dur al “col·lapse absolut” dels serveis d’atenció. En el comunicat també exigeix més transparència i planificació per part del Govern de CiU, demana a l’administració que es comprometi a que el sector no lucratiu serà una “prioritat” i demana una entrevista urgent amb el President de la Generalitat, Artur Mas.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: