ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
26-07-2012
L’última 'vendetta' de Duran 
-
El líder d’Unió castiga el sector independentista d’Antoni Castellà en la reestructuració del comitè de govern 
Arran del Congrés d’Unió (UDC) del maig passat, destacats membres del sector independentista del partit, com Antoni Castellà, insistien en que acabava de començar el «postduranisme», que havia de concloure amb la jubilació política de Josep Antoni Duran i Lleida, però, dos mesos després, Duran i Lleida s’ha venjat del sector independentista, ja que acaba de relegar els seus representants a algunes vocalies del comitè de govern del partit i no n’ha deixat cap en la seva permanent.

Per aconseguir una àmplia victòria sobre Josep Maria Vila d’Abadal, abans del congrés de maig, Duran i Lleida es va comprometre a incorporar destacats membres del sector sobiranista a la cúpula del partit, començant per Antoni Castellà, secretari general d’Universitats i Recerca de la Generalitat, al qual va oferir una de les vicepresidències d’Unió, però, posteriorment, aquest últim va donar suport a Assumpció Laïlla com a presidenta del consell nacional en comptes de Ramon Espadaler, el candidat de Duran i Lleida que finalment es va acabar imposant.

Duran i Lleida no ha perdonat el pols que li va llançar Antoni Castellà i la resta de representants del sector més sobiranista. Com a represàlia, Castellà no ha obtingut la vicepresidència, sinó tan sols una vocalia; de la mateixa manera que Assumpció Laïlla, Carles Sala, Marta Vidal i Josep Maria Martorell s’han quedat sense la promesa secretaria sectorial, perquè també han estat relegats a vocals del nou comitè de govern.

L’excusa oficial és que el nou comitè de govern ha passat de sis a tres vicepresidències –que ocupen Joana Ortega, Narta Llorens i Manel Silva–, però fonts del partit, crítiques amb Duran i Lleida, asseguren que es tracta d’una «vendetta» pel fet d’haver-se atrevit a llançar un pols a Duran. Aquestes fonts precisen que Duran ha relegat els representants del sector més sobiranista, però no pels seu independentisme, sinó pel fet d’haver posat en dubte el seu lideratge.

Algunes veus democristianes apunten que, com a vocal, Castellà tindrà més «llibertat d’acció» dins d’Unió que si fos un dels vicepresidents, però altres fonts del col·lectiu crític El Matí dubten que estigui disposat a obrir una guerra interna amb Duran perquè perillaria el seu càrrec de secretari general d’Universitats. De moment, Castellà no ha fet cap comentari en públic sobre la reestructuració interna d’Unió.

Duran ha confeccionat una executiva a la seva mida, sobretot la permanent del partit, el nucli dur, de la qual només en formen part els seus acòlits. En aquesta reestructuració del comitè de govern, s’ha creat la figura del vicesecretari general, número tres del partit, que ha estat pel sabadellenc Antoni Font, un home de l’estricta confiança del líder i que, fins ara, era el cap de gabinet del president del comitè de govern, o sigui, de Duran i Lleida.

En un primer moment, havia corregut la brama que Josep Sánchez-Llibre saltava del comitè de govern, però aquest s’hi manté com a membre nat per la seva condició de portaveu al Congrés dels Diputats. Això sí, tan sols hi serà com a vocal. 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: