ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
24-07-2012
L’Audiència de Barcelona considera provat que un coronel va alertar el narco al qual li anaven a robar la droga 
-
La sentència absolt l’experiodista d’'El Mundo' Nando García i lloa la seva tasca d’investigació 
La Sala Segona de l’Audiència de Barcelona ha absolt als comandaments policials acusats en el macroprocès del robatori del contenidor de cocaïna del Port de Barcelona i a l’experiodista del diari El Mundo Nando García. En una sentència farcida de retrets al fiscal i als instructors del cas, el tribunal considera «un fet cert que el coronel Gómez Alarcón va alertar Gutiérrez Carbajo [a la imatge] que li volien robar la droga a tota costa i que per això la seva vida i integritat i la de la seva família podien estar en perill». La sentència, notificada ahir als acusats, sí que condemna a set anys i mig de presó i a una multa de 13.600.000 euros per un delicte contra la salut pública a cinc dels processats, i a dos anys i tres mesos de presó a un sisè, com a autors del famós robatori.

La sentència absolt, por contra, els comandaments del Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil, pels quals el fiscal sol·licitava desenes d’anys de presó, així com al periodista, que va ser acusat d’un delicte de calúmnies per escriure en el diari El Mundo que el coronel Miguel Gómez Alarcón protegia un confident i narcotraficant, que precisament està imputat en el jutjat d’Instrucció núm. 1 de Barcelona juntament amb diversos mossos d'esquadra que suposadament li donaven cobertura i protecció.

L’Audiència de Barcelona afirma que el periodista, al qual li van intervindre el telèfon durant mesos i van sotmetre a seguiments, va destapar unes irregularitats «existents i greus per a qualsevol espectador objectiu» i qualifica d’«inquietant» que «s’adverteixi a un confident que li volen robar la droga» i que se li permeti continuar «amb el negoci». El tribunal també recalca que confident i el coronel van negar conèixer-se, fet que va ser posat en dubte pels mateixos membres d’aquest cos policial.

Per últim, la sentència avala la tasca d’investigació del periodista pel fet que va denunciar en els seus articles que s’havia permès robar i distribuir la droga del contenidor. «Conocidos dos días después sus autores, no se busque y localice la ingente cantidad de cocaína que se afirma sustraída, se permita que la vendan con cuantiosas ganancias, la introduzcan en el circuito ilegal lesionando materialmente la salud pública, y no los detengan hasta un año y medio después", señala la sentència, que qualifica de «inquietant» aquesta situació.
 
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: