ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
03-07-2012
Intenten implicar la Comissió Europea en l’oposició a Eurovegas 
-
Unió de Pagesos entrega al comissari de Medi Ambient documentació que demostra que el Parc Agrari està protegit per llei i que tirar endavant el complex del joc incompliria la legislació urbanística i ambiental 
El sindicat Unió de Pagesos (UP) ha donat un nou pas en la seva lluita contra el projecte d’Eurovegas, el macrocomplex del joc i l’oci que promou el magnat nord-americà Sheldon Adelson i que s’ubicarà, molt probablement, a Catalunya o a Madrid. Segons ha confirmat el sindicat agrari aquest dimarts, una delegació d’UP va reunir-se divendres amb Janez Potocnik, comissari europeu de Medi Ambient, aprofitant la seva presència a Vitòria amb motiu de la cerimònia d’entrega dels premis Capital Verda Europea 2014. En la trobada, se li va fer entrega de diversa documentació que demostra que el Parc Agrari del Baix Llobregat [a la imatge], el terreny que la Generalitat ha ofert a Adelson per ubicar-hi el complex, se situa en una zona protegida per llei.

Entre d’altres, Potocnik va rebre un estudi del Centre d’Estudis Comarcals en què es ressalta el valor ecològic del Parc Agrari. L’espai està protegit des del 1976 pel Pla General Municipal, però la protecció va augmentar el 2000 amb el nou pla territorial de Barcelona i amb la inclusió del Parc a la Xarxa Natura. Des d’UP s’afegeix que la construcció d’Eurovegas vulneraria la legislació urbanística i ambiental, deixant de banda el caràcter estratègic que té el Parc Agrari, que gestionen la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal, la Generalitat i els agricultors, a causa de l’important producció hortícola que genera.

D’altra banda, el conseller d’Agricultura, Josep Maria Pelegrí, no ha volgut pronunciar-se sobre la ubicació d’Eurovegas al Parc Agrari del Baix Llobregat amb l’argument que Adelson no ha confirmat que s’hi instal·larà, tot i la insistència del PSC i ICV-EUiA perquè es mullés en comissió parlamentària. En tot cas, Hortènsia Grau (ICV) i Mónica Lafuente (PSC) li han reclamat que defensi un sector agrari català que pot quedar molt tocat si Eurovegas acaba al Baix Llobregat. I és que només al Parc Agrari hi treballen uns 1.500 pagesos.  
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: