ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
10-07-2012
Els professors interins de València acampen davant la direcció territorial d’Educació contra les retallades
-
Protesten per les tisorades, que han comportat l’acomiadament de tots els interins des del 30 de juny. La Federació d’Ensenyament de la CGT de Catalunya i la Coordinadora interzones convoquen a la vaga el primer dia del curs escolar i dos dies per setmana fins que la Generalitat “escolti” els professors
Una trentena de membres de l’assemblea de la coordinadora del professorat interí valencià van acampar dilluns al vespre davant la direcció territorial d’Educació per protestar contra les retallades en aquest sector que aplica la Generalitat Valenciana. Els interins es queixen que les retallades del Govern de Fabra han suposat l’acomiadament de tots els interins des del 30 de juny i durant l’estiu, amb la inseguretat de saber si tornaran a ser contractats o no el setembre. El Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del País Valencià (STEPV) considera que les retallades deixaran milers d'interins sense plaça i també protesten per l’augement de ràtios, tant d’alumnes com d’horaris, que empitjoraran la qualitat educativa. Han decidit prosseguir l'acampada fins que el Govern els faci cas i tiri endarrera les mesures.

Per altra banda, la Federació d’Ensenyament de la CGT de Catalunya i la Coordinadora interzones, en representació dels docents de Catalunya, han presentat dimarts la convocatòria legal de vaga pels dies 12, 13 i 19 de setembre (coincidint amb el primer dia lectiu d’Infantil i Primària, Secundària i FP, respectivament) i pel 26 i 27 de setembre, i posteriorment dos dies de cada setmana indefinidament. En una roda de premsa, la Federació d’Ensenyament de la CGT de Catalunya i la Coordinadora interzones ha rebutjat la “nul·la voluntat negociadora del departament d’Ensenyament” i pretenen fer dos dies setmanals de vaga fins que la Generalitat “escolti” els professors. El principals punts queno toleren i als que volen arribar a un acord són l’acomiadament del professorat interí, i tot l’empitjorament de la qualitat del servei educactiu que això suposa, en disposar de menys plantilla, la cobertura de les substitucions des del primer dia amb el cobrament del 100% del salari i l’establiment d’un calendari de negociacions de la resta de retallades sofertes.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: