ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
23-07-2012
Els desnonaments d’habitatges es disparen
-
Al conjunt de l'Estat se'n registren 517 al dia durant el primer trimestre del 2012, el 40% dels quals als Països Catalans 
Un dels efectes més clars de la crisi econòmica és l’allau de desnonaments d’habitatges que s’ha produït arreu de l’Estat espanyol des del 2008, amb una incidència especialment important en territoris com el Principat de Catalunya o el País Valencià. La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha anunciat, citant dades del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), que el fenomen lluny de moderar-se s’està agreujant, amb l’assoliment d’un rècord històric durant el primer trimestre del 2012, quan es va executar 46.559 desallotjaments immobiliaris arreu de l’Estat espanyol, el que significa 517 al dia.

El Principat (9.042), el País Valencià (8.222) i les Illes (1.883) acumulen gairebé el 40% del total de desnonaments. Segons el comunicat de la PAH, des del 2008 a l’Estat el nombre de desnonaments s’elevaria a gairebé 400.000, mentre que les execucions hipotecàries estarien encapçalades per Andalusia, amb 72.900, Catalunya (70.663) i el País Valencià (69.951). Barcelona és la demarcació on se n’han portat a terme més (41.731).

El nou rècord de desnonaments arriba quan s’estan recollint signatures de cara a la presentació de la iniciativa legislativa popular (ILP) en què s’exigeix la regulació de la dació en pagament amb caràcter retroactiu, de manera que amb l’entrega de l’habitatge quedi liquidat el deute amb l’entitat financera; l’establiment d’un lloguer social que suposi, com a màxim, el 30% de la renda disponible i, finalment, l’aturada dels desnonaments.  
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: