ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

ElTriangle.eu - Diari digital d'informació, anàlisi i opinió

CATALÀ CASTELLÀ
03-07-2012
El Tribunal Superior de Justícia de València prohibeix l’ús de l’expressió ‘País Valencià’
-
L’alt tribunal sí que ha acceptat les expressions ‘acadèmicament llengua catalana’ i ‘àmbit lingüístic català’ als estatuts de la Universitat Jaume I de Castelló
El Tribunal Superior de Justícia de València (TSJV) va dictar dilluns una sentència en la que conclou que País Valencià no és una expressió que es pugui fer servir per definir la Comunitat Valenciana. El tribunal assegura que va en contra l’Estatut valencià la utilització d’aquesta expressió quan no es fa com a “antecedent històric, sinó per definir la Comunitat Valenciana”. La sentència prové d’una denúncia que la Universistat Jaume I de Castelló va interposar contra la Generalitat Valenciana perquè aquesta havia modificat aquesta i altres expressions dels seus estatuts.

Les altres dues expressions que el Govern del PP va canviar són acadèmicament llengua catalana i àmbit lingüístic català, expressions que el TSJV si que ha acceptat. Per tant, l’alt tribunal determina que la Generalitat ha vulnerat l’autonomia de la institució acadèmica i l’emplaça a rectificar les modificacions dels seus estatuts en tres mesos.
Escriu un comentari
* Camps obligatoris

Amb el suport de: